Internet gateway

Hieronder vertellen wij u meer over de internet gateway en over de geschiedenis hiervan.

De gateway van MoveAir

Uw IP-adres is een uniek adres waar de router uw pc aan herkent. De gateway kunt u vervolgens zien als een weg naar buiten.
Via de internet gateway van MoveAir kunnen we dus niet alleen ons ventilatie systeem beheren, maar ook andere Homesystemen. Wilt u meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.

MoveAir SEC-Touch Gateway Decentrale WTW warmteterugwinning

De geschiedenis van de internet gateway

In 1970 probeerden de onderzoekers uit de Verenigde Staten en Frankrijk de mogelijkheden te onderzoeken om verschillende soorten pakketnetwerken met elkaar te verbinden. De ontwerpers van het netwerk wilden internet werkapparaten maken. Het was ook de bedoeling dat deze apparaten meerdere protocollen konden ondersteunen en dynamische pakketroutering rond veranderende lijnomstandigheden boden. Daarnaast zouden deze ervoor moeten zorgen dat de pakketten over verbindingen met beperkte snelheid konden worden gerouteerd. Vervolgens groeide in 1987 en 1988 het internetwerken. De namen “Gateway” en “Router” kregen daardoor meer duidelijkheid.

Een vergelijking tussen een router en een gateway zal helpen om een veel voorkomende misvatting tussen de 2 termen uit de weg te ruimen. Zowel de gateway als de router worden gebruikt om het netwerkverkeer tussen twee of meer afzonderlijke netwerken te regelen. Er is echter een belangrijk verschil. De gateway regelt namelijk het verkeer tussen twee verschillende netwerken. De router regelt echter het verkeer tussen vergelijkbare netwerken. Gateways kunnen worden gebruikt om het netwerkverkeer te verminderen. Ze maken ook communicatie mogelijk in verschillende omgevingen. Routers worden meestal gebruikt om verkeer op bedrijfsnetwerken te segmenteren.

TOP